LINIE DO PRODUKCJI WYROBÓW FERMENTOWANYCH

W skład urządzeń do produkcji wyrobów fermentowanych
wchodzą następujące urządzenia

  1. Fermentor
  2. Układ grzania-chłodzenia fermentorów
  3. Oziębiacz płytowy
  4. System dozowania wsadów owocowych

Fermentory

  • Wyposażone w płaszcz grzewczo-chładzący
  • Mieszadło ramowe które zapewnia efektywne mieszanie produktów fermentowanych
  • Mycie w systemie CIP

Oziębiacz płytowy mlecznych produktów fermentowanych

  • Płytowy oziębiacz przeznaczony jest do chłodzenia produktu
    wychodzącego z fermentorów
  • Działa w określonych zakresach temperatur
  • Pracuje w trybie automatycznym
  • Płyty chłodzące dostosowane są do typu produktu
  • Mycie w systemie CIP

System dozowania wsadów owocowych w przepływie

  • Urządzenie jest przeznaczone dla mieszania jogurtu w przepływie z wsadem owocowym
  • System dozowania wyposażony jest w pompy cyrkulacyjną i krzywkową
  • System aseptycznego podłączenia opakowań bez konieczności zatrzymywania procesu na jego mycie
  • Zamontowana na urządzeniu aparatura pomiarowa w postaci przepływomierzy i czujnika obecności wsadu owocowego odpowiada za kontrolę zawartości owoców w jogurcie i właściwy przebieg procesu mieszania
  • Urządzenie podłączone do istniejących pakowaczek, możliwość komunikacji z pakowaczkami